miercuri, 29 iunie 2011

Metoda de tratament cu pulberea "copacului pielii"

Pulberea obtinuta prin macinarea scoartei unui copac care creste in statul Chiapas, din sudul Mexicului, numit Mimosa Random sau ,,copacul pielii'', a facut minuni in cazul in care intr-un accident de proportii in Mexic. In urma unei serii de explozii de gaz petrolier lichid de la o instalatie imensa din San Juan ( noiembrie 1984 ), oamenii au ramas cu arsuri atat de grave incat le era viata in pericol.

Tratati cu produsul miraculos intr-un spital al Crucii Rosii, nu numai ca s-au restabilit in totalitate in cateva luni, dar arsurile nu au lasat nicio urma. Tratamentul care a constat in acoperoirea ranilor cu pudra obtinuta din scoarta acestui copac i-a uimit pe specialisti. Acest praf vindecator a fost utilizat si pentru a trata victimele unui mare cutrenur din Mexic, in anul 1985.

Insusirile tamaduitoare ale acestui copac care poate creste pana la 8m inaltime, au fost cunoscute de peste 1000 de ani, inca de pe vremea imperiului maya. Coaja copacilor de 5-8 ani se recolta, se usca pe plite rotunde de argila, dupa care se macina pana se obtinea o pulbere fina de culoare maronie. Procedeul a ramas acelasi.

Experimentele au demonstrat ca aceasta pulbere are un efect analgezic puternic, contine doua tipuri de antibiotice, steroizi cu efect antiinflamator si stimuleaza puternic regenerarea pielii si a tesutului muscular. Cercetari ample privind efectele binefacatoare ale acestui copac au fost facute in laboratoarele din Mexic, Canada si Marea Britanie.

Astfel pulberea binefacatoare este utilizata si in tratarea acneei, psoriazisului, herpesului, a ulcerelor venoase ale piciorului, vindecand ulceratiile chiar si in cazul persoanelor bolnave de diabet, in eczeme, cancer de piele, eruptii cutanate, muscaturi de insecte, infectii cutanate stafilococice, pitiriaziz alb al fetei, piodermite si foarte, foarte multe alte afectiuni.

Datorita taninului din compozitia scoartei actioneaza ca un astringent, oprind astfel orice sangerare, ajutand la protejarea organismului impotriva infectiilor.

Studiile in vitro au demonstrat ca aceasta pulbere are de trei ori actiune mai puternica antibactericida decat streptomicina.

In plus mai poate proteja si stimula producerea de colagen, de elastina si furnizarea de flavonoide si acid hialuronic, reprezentand astfel o piatra de temelie pentru regenerarea tesuturilor.

Fiind 100% natural niciun efect secundar intalnit la produsele chimice nu au fost raportate.

De asemenea intra in componenta produselor cosmetice pentru ingrijirea parului si reintinerirea pielii. Rouqe Leon, un mare comerciant, a preluat aceste informatii si a inceput sa produca in masa produse sub forma de sapunuri, creme, lotiuni, pudre si concentrat lichid.

Pulberea ,,copacului pielii'' este deci folosita la scara larga pe plan mondial, in medicina, farmacie, cosmetica, fiind intens utilizata in clinicile din Europa, S.U.A., Japonia, s.a.

miercuri, 15 iunie 2011

Fumatul, ucigasul secolului

Ca urmare a crizei economice mondiale a crescut din pacate ingrijorator numarul fumatorilor.

Problema fumatului a preocupat mereu lumea medicala datorita faptului ca in urma unor observatii facute asupra bolnavilor de-a lungul timpului s-a constatat ca cei mai multi bolnavi de inima si plamani sunt victimele fumatului.

Sunt unii care spun ca stramosii lor au fost fumatori si totusi longevivi, ca au murit la varste inaintate. Explicatia consta in faptul ca acei oemeni isi petreceau cele mai multe ore in curtea lor la tara, sau la camp, muncind in aerul curat, fara atatea noxe si surse de poluare, asa incat plamanii lor se mai aeriseau si erau mai rezistenti.

Stim ca in plaman este locul unde se curata sangele prin schimbul de oxigen si bioxidul de carbon. Prin plamani oxigenul intra si e dus de sange la toate organele corpului de la care sangele se incarca cu bioxidul de carbon pe care il aduce inapoi in plaman si pe care il eliminam prin expiratie. Acest schimb - intrare oxigen, eliminare bioxid de carbon - se face la nivelul alveolelor pulmonare din plamani.

Fumatorii, cand trag fumul in plamani incarca aceste alveole pe lamga oxigenul care intra si cu o mare cantitate de fum, ocupand astfel o parte din locul pe care ar trebui sa il aiba in intregime oxigenul. Acest fum intrand de mai multe ori in plamani, cu timpul lasa un reziduu care se depune in alveole, ingustand foarte mult spatiul liber ramas si facand ca sangele sa nu poata transporta spre organe si tesuturi decat o cantitate mult mai mica de oxigen decat este necesara. Astfel acestea in timp se vor imbolnavi si starea de sanatate se poate inrautati tot mai mult daca nu se renunta la momentul potrivit. De cate ori in viata nu s-a intamplat sa acceptam cu totii un mare adevar: E MAI USOR SA PREVII DECAT SA VINDECI.

Iata probleme ce pot aparea:

* datorita reziduului provenit din fumul de tigara si depus in alveole fumatorii vor avea o tuse caracteristica, jenanta atat pentru ei cat si pentru cei din jurul lor, tuse care se accentueaza si merge in timp spre o stare patologica cu complicatii;
* orice raceala care poate parea banala, sau o pneumonie poate duce la fumatori la boli grave cu complicatii si chiar la cancere;
* dezechilibrul globulelor rosii datorata intoxicatiei cu tutun, iar fata ca si pielea capata o culoare mai cenusie, plamanie;
* primele afectate sunt extremitatile ( buze, degete de la maini, picioare ), care incep sa prinda o culoare rosu spre vinetiu din cazuza faptului ca sangele incarcat cu toxine si cu mai putin oxigen decat ar fi necesar, ajunge greu si aceste zone nu mai pot fi irigate bine;
* oboseala excesiva la cel mai mic efort;
* crearea terenului favorabil aparitiei bolii Parkinson;
* fumatul pasiv ii imbolnaveste si pe cei din jur care pot dezvolta diverse afectiuni respiratorii;
* apare imbatranirea precoce a pielii, tenul fiind brazdat de multe riduri;
* boli cardiovasculare, migrene, hipertensiune,atac de cord;
* dupa mai multi ani provoaca depresii;
* la gravide efecte deosebit de nocive asupra fatului;
* afecteaza ficatul si in combinatie cu alcoolul duce la insuficienta hepatica;
* afecteaza papilele gustative, denaturand gustul real al alimentelor;
* ulcer gastric, esofagita;
* osteoporoza;
* leucemii;
* accidente vasculare;
* probleme renale;
* un grup de cercetatori in domeniul sanatatii din New Orleans, au concluzionat in urma unui studiu ca fumatul este cauza principala a impotentei si a infertilitatii

....Suna destul de alarmant...

Cunosc multe cazuri de bolnavi din cauza fumatului, care au regretat din pacate foarte tarziu. Un caz tragic s-a intamplat cu un cunoscut al familiei mele, un om deosebit din toate punctele de vedere, dar care un singur lucru nu a avut puterea sa il faca la timp: sa renunte la acest flagel, cu alte cuvinte la riscul de a se indrepta spre acel dureros si dramatic sfarsit.

Statistici ingrijoratoare arata ca romanii ocupa locul patru (cu 36% de fumatori), intre tarile UE ca numar de fumatori alaturi de Cehia, Slovacia, dupa Grecia(42%), Bulgaria(39%),Letonia (37%).

Un grup de cercetatori suedezi in dorinta de a ajuta fumatorii sa renunte mai usor la fumat au lansat pe piata un elt tip de tutun, de mestecat, ceea ce face ca omul sa poata renunta treptat si intr-un ritm mai rapid la tigari din ce in ce mai mult pana la definitiv.

Cand sunt asaltati de dorinta de a fuma si doresc sa-si infranga aceasta dorinta, abonatii din orasul Los Angeles pot face un apel telefonic la un anumit numar care le raspunde, in mod automat, atragandu-le atentia asupra pericolului la care se expun.

Motivele pentru care am putea privi foarte serios problema sunt multiple. Inainte sa va spuneti ca nu puteti renunta, ganditi-va la cei care nu mai au nici o sansa si e prea tarziu pentru ei sa mai ia aceasta decizie. Daca o sa meditati foarte serios, o sa puteti renunta imediat, de dragul sanatatii si a vietii.

Chiar si cei diagnosticati cu cancer pulmonar in faza de inceput daca renunta la fumat imediat, au o sansa crescuta la vindecare.

Putem renunta si de dragul copiilor, sau sa evitam fumatul in prezenta lor, deoarece exista posibilitatea ca ei vazand acest lucru, sa urmeze acelasi model de viata si sa suferim alaturi de ei constienti fiind ca daca noi nu am avut inca puterea sa ne oprim, mai tarziu nu ne mai putem ajuta nici pe noi nici pe ei. Si cati dintre noi nu dorim sa ne stim copiii sanatosi, feriti de toate aceste vicii?
Iata deci cate motive ati putea avea cei care sunteti fumatori sa alegeti sa fiti nefumatori.

Desi pare greu sa renunti la acest viciu, cu un mic efort, vointa si cu un program individual, stabilit in mai multi pasi, reducand treptat numarul tigarilor fumate de la o zi la alta, pana de tot, se poate.

Ganditi-va ca niciodata nu e prea repede sa renuntati. Sfatul sincer este sa renuntati acum la fumat, decat sa va astepte toate acestea peste ani, cand va fi si mai greu sa depasiti necazurile sau imposibil. Si mai ganditi-va in aceste vremuri de criza cum puteti castiga doua lucruri deodata renuntand la unul singur - BANI ECONOMISITI SI SANATATE RENUNTAND LA FUMAT.