vineri, 27 ianuarie 2012

Care sunt secretele cosmeticelor orientale cu extracte naturale si cu efect puternic de intinerire?

Din cele mai vechi timpuri, popoarele asiatice, ca si alte popoare, au fost preocupate mereu cu gasirea secretelor frumusetii, unele metode de ingrijire si infrumusetare pastrandu-se pana in zilele noastre.

Pornind de la stravechile metode de intretinere si ingrijire corporala, popoarele orientale au gasit si imbunatatit mereu noi si noi variante, folosind combinatii si extracte din plante care confera un aspect mult intinerit pielii, o hranesc si o mentin sanatoasa.

Cosmeticele orientale cele mai des folosite pentru intretinerea pielii, sunt cele cu extracte de lotus, orez, bambus si ceai verde.

Din lotus, care este si un afrodisiac, se extrag substante care intra in componenta cremelor ce hidrateaza pielea, rezultatul fiind atenuarea ridurilor mai vechi, eliminarea celor nou formate si o piele tonifiata si catifelata. Tot din aceasta planta se mai fabrica geluri de dus si lotiuni de corp care confera pielii o nota de prospetime si un grad accentuat de finete.

Orezul intra in special in componenta mastilor cosmetice, cu efect exfoliant puternic, curatand fata de impuritati si de celulele moarte. Pentru cei cu probleme de transpiratie excesiva, din orez, au fost fabricate anti-perspirante care protejeaza si usuca foarte bine pielea in decursul celor 24 de ore.

Din bambus, datorita continutului sau bogat in saruri minerale si uleiuri esentiale s-au obtinut creme care au rolul de a proteja si hidrata pielea, de a intensifica metabolismul celulelor din piele, rezultaul fiind eliminarea toxinelor. Prin aplicarea cremei de bambus, pielea capata aproape instant o culoare mai frumoasa si un aspect proaspat, protejand-o de actiunea factorilor externi (poluare, frig, canicula, intemperii, etc). Bambusul este folosit cu succes in obtinerea mastilor si balsamurilor de par, deoarece intinereste si intareste firul de par deteriorat, regenerandu-l si facandu-l mai matasos. Gelurile de dus si sapunurile cu extract de bambus confera pielii o nota accentuata de prospetime pentru mai multe ore, o hidrateaza, facand-o mai neteda si mai flexibila.

Ceaiul verde este un component de baza al cremelor pentru maini, care sunt foarte eficiente in tratarea mainilor iritate, pielea capatand un aspect mult imbunatatit.
Gelul de dus cu extract de ceai verde, are si efect antibacterian protejand pielea impotriva ciupercilor si altor afectiuni. Masca de par cu extract de ceai verde reface parul deteriorat si intareste radacinile acestuia.

Deoarece regenereaza si intaresc parul, hranesc, tonifica si incetinesc procesul de imbatranire a pielii, produsele cosmetice orientale sunt considerate de cea mai buna calitate si sunt fabricate pe scara tot mai larga, cuprinzand un numar in continua crestere de producatori atat in Asia cat si in Europa si America.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu