marți, 17 ianuarie 2012

S.O.S. Semne care pot prevesti un posibil accident vascular

Ca o preventie impotriva bolilor privind accidenmtele vasculare, oamenii de stiinta din intreaga lume au studiat mii de cazuri urmarind cauzele si simptomele premergatoare producerii acestor accidente.

Ei au convenit ca exista 10 indicii care prevestesc un posibil accident vascular:

1. Hipertensiunea arteriala.

Aceasta se instaleaza pe furis, de-a lungul mai multor ani si este principalul factor de risc, de aceea trebuie depistata si apoi tinuta sub control. Doctorul Jefferson Fernandes afirma ca tensiunea arteriala crescuta are un impact mai puternic asupra creierului decat asupra inimii.

2. Obezitatea.

Excesul de greutate din cauza sedentarismului si a lipsei de miscare contribuie la instalarea hipertensiunii arteriale si la un posibil accident vascular. Specialistii recomanda miscare, cel putin o jumatate de ora pe zi, la alegerea fiecaruia: plimbare, exercitii fizice acasa sau la sala, etc.

3. Fumatul.

Fumul de tigara contine mii de substante toxice, fiind unul dintre cei mai periculosi factori ai debutului unui accident vascular. Pe langa faptul ca produce presiune vasculara, determina si cresterea colesterolului din sange.

4. Concentratia crescuta de proteine.

Un aport exagerat de proteine este un semn de alarma deoarece pot produce atat o boala cardiaca cat si cerebrala.

5. Grasimea abdominala.

Grasimea se depune pe vasele de sange sub forma unor placi care infunda arterele, crescand pericolul unui accident vascular.

6. Diabetul.

Excesul de zahar este un factor la fel de periculos. Diabeticii se confrunta cu probleme circulatorii care afecteaza picioarele, ochii, inima si creierul. Nivelul fosrte ridicat de glucoza determina formarea unor depozite de grasime la nivelul carotidei si a vaselor mari de la nivelul gatului, determinand cresterea tensiunii arteriale si a riscului accidentului vascular.Semne care pot prevesti un posibil accident vascular

7. Dieta gresita, dezechilibrata.

In dieta e foarte important pe langa aportul de alimente slabe in grasimi, lapte, branza si un aport important de alimente bogate in omega 3 care creste capacitatea de adaptare a arterelor la diferiti factori.

8. Depresia.

Depresia si stresul zilnic determina cresterea valorilor tensiunii arteriale si organismul devine mai predispus la procese inflamatorii.

9. Consumul de alcool.

La alcoolici riscul de accident vascular si hemoragic este de asemenea marit, spun specialistii, deoarece determina cresterea presiunii arteriale.

10. Bolile cardiace.

Problemele cardiace serioase, pot fi factori deosebit de periculosi in producerea unui AVC. Studiile au aratat ca anumite aritmii cardiace pot cauza aparitia unor cheaguri de sange, care pot migra spre cap si bloca o artera, producand un accident vascular.

Prin urmare, in cazul in care simtiti o senzatie de amorteala sau paralizie pe o parte a corpului, dificultati in a vorbi sau a vedea, sau dureri de cap bruste si violente, prezentati-va de urgenta la medic.

In concluzie, este foarte important sa respectam sfaturile medicului in cazul evolutiei unor probleme patologice, pentru a le putea stopa sau mentine la valori normale si sa ne insusim un mod de viata sanatos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu