miercuri, 29 iunie 2011

Metoda de tratament cu pulberea "copacului pielii"

Pulberea obtinuta prin macinarea scoartei unui copac care creste in statul Chiapas, din sudul Mexicului, numit Mimosa Random sau ,,copacul pielii'', a facut minuni in cazul in care intr-un accident de proportii in Mexic. In urma unei serii de explozii de gaz petrolier lichid de la o instalatie imensa din San Juan ( noiembrie 1984 ), oamenii au ramas cu arsuri atat de grave incat le era viata in pericol.

Tratati cu produsul miraculos intr-un spital al Crucii Rosii, nu numai ca s-au restabilit in totalitate in cateva luni, dar arsurile nu au lasat nicio urma. Tratamentul care a constat in acoperoirea ranilor cu pudra obtinuta din scoarta acestui copac i-a uimit pe specialisti. Acest praf vindecator a fost utilizat si pentru a trata victimele unui mare cutrenur din Mexic, in anul 1985.

Insusirile tamaduitoare ale acestui copac care poate creste pana la 8m inaltime, au fost cunoscute de peste 1000 de ani, inca de pe vremea imperiului maya. Coaja copacilor de 5-8 ani se recolta, se usca pe plite rotunde de argila, dupa care se macina pana se obtinea o pulbere fina de culoare maronie. Procedeul a ramas acelasi.

Experimentele au demonstrat ca aceasta pulbere are un efect analgezic puternic, contine doua tipuri de antibiotice, steroizi cu efect antiinflamator si stimuleaza puternic regenerarea pielii si a tesutului muscular. Cercetari ample privind efectele binefacatoare ale acestui copac au fost facute in laboratoarele din Mexic, Canada si Marea Britanie.

Astfel pulberea binefacatoare este utilizata si in tratarea acneei, psoriazisului, herpesului, a ulcerelor venoase ale piciorului, vindecand ulceratiile chiar si in cazul persoanelor bolnave de diabet, in eczeme, cancer de piele, eruptii cutanate, muscaturi de insecte, infectii cutanate stafilococice, pitiriaziz alb al fetei, piodermite si foarte, foarte multe alte afectiuni.

Datorita taninului din compozitia scoartei actioneaza ca un astringent, oprind astfel orice sangerare, ajutand la protejarea organismului impotriva infectiilor.

Studiile in vitro au demonstrat ca aceasta pulbere are de trei ori actiune mai puternica antibactericida decat streptomicina.

In plus mai poate proteja si stimula producerea de colagen, de elastina si furnizarea de flavonoide si acid hialuronic, reprezentand astfel o piatra de temelie pentru regenerarea tesuturilor.

Fiind 100% natural niciun efect secundar intalnit la produsele chimice nu au fost raportate.

De asemenea intra in componenta produselor cosmetice pentru ingrijirea parului si reintinerirea pielii. Rouqe Leon, un mare comerciant, a preluat aceste informatii si a inceput sa produca in masa produse sub forma de sapunuri, creme, lotiuni, pudre si concentrat lichid.

Pulberea ,,copacului pielii'' este deci folosita la scara larga pe plan mondial, in medicina, farmacie, cosmetica, fiind intens utilizata in clinicile din Europa, S.U.A., Japonia, s.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu